Ordin de restricție emis de polițiști față de un bărbat care și-a agresat partenera de viață



Joi, 18 iuni 2020, la ora 21:17, lucrătorii Poliției Orașului Frasin au fost sesizați prin 112 de o femeie de 30 ani din orașul Frasin, cu privire la faptul că a fost lovită de către concubinul ei.

Femeia trăiește în concubinaj cu bărbatul în vârstă de 35 ani, din Frasin, și au împreună un copil în vârstă de 3 ani.

Joi seară, bărbatul fiind sub influența băuturilor alcoolice și a unor discuții în contradictoriu, a lovit-o cu palma în zona feței.

Persoana vătămată a declarat că nu are nevoie de îngrijiri medicale și a fost îndrumat spre serviciul de medicină legală pentru obținerea certificatului medico-legal.

Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate .

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca începând cu 18.06.2020 ora 22:00, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 ore, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să părăsească temporar locuința și să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victima agresiunii.

De asemenea, s-a procedat la îndrumarea familiei să se adreseze unui psiholog pentru consiliere.

Cercetările sunt continuate de către Poliția Orașului Frasin pentru a se stabili împrejurările comiterii faptei, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „violența în familie”, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche