Situația epidemiei cu Covid-19 în județul Suceava marți, 16 iunie



Marți, 16 iunie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:
  • în autoizolare la domiciliu 4539 de persoane
  • în carantină instituționalizată 3 persoane
  • 24.373 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3.108 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3170 persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spitalul județean 8 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 6 persoane.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 460 pacienți, și anume 139 pacienți Covid-19 și 321 pacienti nonCovid, iar în secția ATI sunt internați un număr de 11 pacienți. La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 75 de pacienți Covid.

In cursul zilei de 15 iunie 2020 politistii au desfasurat activități in context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor si interdictiilor impuse 4631 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 4 societati comerciale. Au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare de 2500 lei.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), facem un apel la suceveni, să manifeste aceeași atitudine conștientă, responsabilă, pentru a ne întoarce treptat la viața noastră, la libertățile noastre așa cum le știam.

Atragem atenția asupra respectării cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.


Mai nouă Mai veche