Biciclist de 83 de ani care nu a acordat prioritate, lovit de o mașină la Valea Moldovei


Joi, 30 iulie 2020, în jurul orei 16.45, un bărbat de 37 de ani, din Mălini, conducea auto marca Suzuki pe DJ 177C, pe raza localităţii Valea Moldovei, având direcţia de deplasare Mironu către Valea Moldovei, când l-a acroşat pe un biciclist de 83 ani, din Valea Moldovei, care conducea o bicicleta pe un drum secundar si a ieşit pe DJ 177C fără a acorda prioritate de trecere autoturismului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit următorul diagnostic: „plagă contuză parietală occipitală dreapta”, după care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou,, Suceava, pentru investigaţii.

Biciclistul nu a fost testat cu cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltată o mostră biologică în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche