Cererile pentru șomajul tehnic pot fi depuse online, pe pagina de internet al AJOFM



Menținerea restricțiilor pentru anumite domenii de activitate a impus continuarea acordării șomajului tehnic, la cererea angajatorilor care au păstrat și în luna iunie suspendarea contractelor de muncă ale salariaților. Cererile angajatorilor vor fi soluționate similar lunilor aprilie și mai, documentele actualizate fiind deja încărcate pe plaforma digitală aici.gov.ro.

Conform directorului executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, reluarea activităților în sectoarele economice nerestricționate este susținută de cadrul legislativ al OUG 92/2020, prin decontarea a 41,5% din salariile plătite în luna iunie, de angajatorii care au reactivat contractele suspendate pentru șomaj tehnic, precum și prin măsuri de stimulare a angajării tinerilor până în 29 de ani, a persoanelor peste 50 de ani sau a cetățenilor români concediați în străinătate.

Pe platforma aici.gov.ro se va deschide o procedură pentru decontarea a 41,5% din salariile reactivate din șomaj tehnic în luna iunie, iar documentele se vor putea încărca doar după plata obligațiilor fiscale aferente acestor salarii. Măsurile de continuare a șomajului tehnic și de decontare a 41,5% din salariile reactivate nu pot fi cumulate, în situația angajatorilor care au mai multe obiecte de activitate în actul constitutiv.

Angajatorii care încheie contracte de muncă cu normă întreagă și durată nedeterminată cu tineri până în 29 de ani, sau cu șomeri peste 50 de ani concediați în perioada situației de urgență sau de alertă, pot primi lunar, timp de 1 an, jumătate din salariului negociat, subvenție plafonată la 2500 de lei brut.

Documentele necesare pentru aceste subvenții se pot descărca de pe site-ul oficial www.anofm.ro/suceava, se semnează electronic de către reprezentantul legal al societății și se trimit prin poștă electronică la adresa ajofm@sv.anofm.ro.

În această perioadă de finalizare a studiilor, recomandăm absolvenților înregistrarea on-line în evidențele AJOFM Suceava, pentru a se angaja și a permite angajatorilor să negocieze salarii subvenționate.
Mai nouă Mai veche