FOTO Traficant de droguri, reținut în arestul IPJ Suceava. 16 cumpărători au fost audiați joi, în calitate de martori, de procurorii DIICOT

Joi, 23 iulie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului T.E., în vârstă de 26 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, efectuarea, în mod neautorizat și fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada 2019 – 2020, inculpatul T.E. a comercializat droguri de risc (cannabis) și produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Suceava.

Inculpatul T.E. este o persoană cunoscută organelor de urmărire penală ca având preocupări infracționale pe linia traficului de droguri și consumului de droguri încă din cursul anului 2018, când, în urma unui accident rutier, a fost transportat la spital, unde în urma investigațiilor medicale efectuate s-a constatat că acesta consumase cocaină.

La sfârșitul anului 2019, după procesul de recuperare medicală, inculpatul T.E. a reluat activitatea infracțională pe linia traficului de droguri, deținând și vânzând atât droguri de risc, cât și produse psihoactive.

Joi, 23 iulie 2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava au efectuat un număr de două percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate recipiente, pungi și plicuri conținând fragmente vegetate susceptibile a fi substanțe cu efect psihoactiv, comprimate medicamentoase, un cântar electronic, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, sume de bani în lei și valută, precum și înscrisuri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, fiind puse în executare 3 mandate de aducere emise pe numele a 3 persoane bănuite și 16 citații, în vederea audierii persoanelor în calitate de martor, pentru efectuarea de activități de urmărire penală și dispunerea de măsuri procedurale.

În cursul zilei de vineri, inculpatul T.E. urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.