Tânăr din Pătrăuți întors din Olanda, cercetat penal pentru că a mințit că vine din Germania pentru a nu sta în carantină



La data de 4 iulie 2020, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, judeţul Suceava, au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de „fals în declaraţii”, faptă prev. şi ped. de art.326 Cod penal, întrucât la data de 30 iunie 2020, o persoană de sex masculin, din Pătrăuţi, plecată la muncă sezonieră în Olanda, a declarat în mod fals, la revenirea în România, că fusese plecată în Germania, cu scopul de a nu fi suspusă măsurii izolării la domiciliu, în contextul pandemiei Covid-19.

Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Mai nouă Mai veche