Un șofer beat s-a trântit cu mașina într-o căruță, la Liteni


Marți, 28 iulie 2020, orele 22.05, Dumitru A., de 49 ani, din orașul Liteni, a condus autoturismul marca Ford Mondeo pe DJ 208 A din centrul orașului Liteni către municipiul Suceava, iar la aproximativ 100 metri de centrul localității, în dreptul Oficiului Poștal Liteni, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo tras de doi cai, condus de Romică Gherorghiță P., localnic, care se deplasa în aceeași direcție, având atelajul semnalizat cu o vestă reflectorizantă atașată în partea din spate și cu lanternă.

În urma impactului, caii care tractau atelajul s-au speriat și au alergat 200 metri până au putut fi opriți.

Conducătorul de atelaj hipo nu a suferit leziuni care să necesite îngrijiri medicale și a fost testat etilotest, rezultând că nu se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul impactului.

Conducătorul auto a fost testat etilotest constatându-se că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma interogării bazei de date auto, s-a constatat că șoferul figurează cu mențiuni de reținere a permisului de conducere din data de 25.06.2019, ca urmare a aplicării de către Poliția Orașului Liteni a unei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, existând posibilitatea ca baza de date să nu fi fost actualizată.

Autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată din data de 27.07.2020, șoferul urmând a fi sancționat contravențional în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar penal și s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche