Accident de muncă la abatorul Rogelya. Un angajat a ajuns la spital după ce s-a tăiat cu cuțitul de tranșat carne



Vineri, 14 august 2020, la ora 10:08, Poliţia Fălticeni a fost sesizată de către Spitalul Municipal Fălticeni cu privire la faptul că un bărbat a suferit un accident de muncă în timp ce se afla în incinta abatorului Rogelya din Fălticeni.

În aceeași dimineață, bărbatul în timp ce se afla în secția de tranșare din interiorul societății, s-a tăiat cu un cuțit folosit la tranșat carne în zona treimii anterioare a antebrațului stâng, deplasându-se ulterior la Spitalul Municipal Fălticeni pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din discuţiile purtate cu el a rezultat că, deși a purtat mănușa din zale metalice, obligatorie în activitatea de tranșare a cărnii, din neatenția lui, s-a tăiat la mâna stângă, după care, din proprie inițiativă, s-a deplasat la Spitalul Municipal Fălticeni, ocazie cu care i s-a stabilit diagnosticul ,,plagă tăiată treime interioară antebraț stâng cu secțiune arteră cubitală”, fără a fi internat.

I s-a adus la cunoștință angajatorului obligația de a sesiza ITM Suceava.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche