Buletin de presă, 12 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 11.08.2020, în jurul orei 16:20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 73 de ani din comuna Frumosu a surprins și accidentat ușor cu oglinda retrovizoare dreapta un biciclist care avea aceeași direcție de deplasare.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, iar in cazul biciclistului rezultatul a fost de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 11.08.2020, în jurul orelor 13:10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 20 de ani, din comuna Straja.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier .
De asemenea poliţiştii au stabilit că inspecţia tehnică periodică şi poliţa RCA nu sunt valabile, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar ca măsură complementară a fost reținut atât certificatul de înmatriculare cât și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 11.08.2020, ora 11:29, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată despre faptul că, pe DC 36 în comuna Grămeşti a avut loc o tamponare între un autoturism și un moped.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat un localnic de 74 de ani, conducătorul mopedului care a declarat faptul că, în timp ce conducea mopedul pe DC 36A, la intersecția DC 36A cu DC 36 a virat la dreapta, neacordând prioritate de trecere și intrând în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 62 de ani.
Din accident au rezultat doar pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, mopedul condus de bărbatul de 74 de ani nu este înregistrat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 11.08.2020, orele 16.35, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi, autoturismul condus de un localnic în vârstă de 45 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 45 de ani nu deţine permis de conducere valabil pentru nicio categorie auto.
De asemenea s-a stabilit faptul că, autoturismul are polița RCA expirată, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche