Buletin de presă, 13 august 2020 - IPJ Suceava


Material lemnos confiscat de polițiști

La 12.08.2020, orele 01:20, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini a oprit pentru control pe DN 2E în comuna Cornu Luncii ansamblul format din autoutilitară şi semiremorcă condus de un bărbat de 33 de ani din comuna Frumosu, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 50,68 m.c. material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase
Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea a două transporturi de material lemnos cu același aviz de însoțire a mărfii, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit că bărbatul de 33 de ani transporta cantitatea de 58,55 m.c. cherestea de esență rășinoase.
De asemenea conducătorul auto a declarat faptul că, a efectuat două transporturi în baza aceluiași aviz de însoțire a mărfii.
În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 cu amendă în cuantum de 15.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 42.097 lei a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 12.08.2020, ora 16.15, la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc cu privire la un localnic de 21 de ani condamnat la o pedeapsă de 16 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat” (în formă continuată - 5 acte materiale).
Bărbatul de 21 de ani a fost identificat de poliţiştzi pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, fiind reţinut, escortat şi încarcerat la Penitenciarul Botoşani.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.08.2020, în jurul orei 10.10, în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihail Eminescu din municipiul Vatra Dornei ajungând la o trecere pentru pietoni, un localnic de 55 de ani a accidentat o localnică de 20 de ani angajată în traversarea străzii regulamentar pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a femeii de 20 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.08.2020, ora 16:40, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 2 (E85), în afara localității Bunești un bărbat de 39 de ani din municipiul Suceava nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a derapat răsturnîndu-se în afara părții carosabile în șanțul din partea dreapta privind direcția de deplasare a autoturismului.
În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto și a unei femei de 65 de ani, pasager în autoturism care au fost transportați cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.08.2020, orele 07:40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe D.N. 2, în afara municipiului Suceava autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani din comuna Moara.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 43 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.08.2020, orele 19:51, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, pe D.C. Gligu din comuna Dorna Candrenilor a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat apelantul, un bărbat de 45 de ani din comuna Dorna Candrenilor, care a declarat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. Gligu din localitate a fost acroşat uşor de autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 45 de ani şi de de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 34 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vfederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 12.08.2020, orele 22.57, un echipaj rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe bld. Bucovina din localitate autoturismul condus de un localnic de 40 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche