Buletin de presă, 16 august 2020 - IPJ Suceava


Țigări în valoare de 73.278 lei confiscate de polițiști

La 15.08.2020, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul unei localnice de 53 ani, ocazie cu care s-a constatat faptul că, aceasta deţinea ilegal cantitatea de 5.428 pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară şi DUTY FREE, introduse ilegal pe teritoriul vamal al Uniunii Europene.
În urma probatoriului administrat a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a femeii de 53 de ani, care a fost încarcerată în arestul I.P.J. Suceava.
Ţigările în valoare de 73.278 lei au fost confiscate de poliţişti, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 15.08.2020, în jurul orei 12.20, în timp ce conducea autoturismul pe D.N. 17 în comuna Pojorâta, la intersecția cu D.J. 175B un bărbat de 30 de ani din comuna Ostra s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui ansamblu de vehicule, încălcând marcajul longitudinal continuu, întrând în coliziune frontală cu autoturismul care circula regulamentar din sens opus, condus de un bărbat de 52 de ani din judeţul Timiş.
Din impact a rezultat rănirea unei femei de 50 de ani din judeţul Timiş, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 52 de ani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care , la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.08.2020, ora 12:30, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 209B, pe raza comunei Mălini, un localnic de 40 de ani a surprins şi accidentat uşor un minor de 6 ani angajat în traversarea drumului fără să se asigure din partea dreapta spre stânga având în vedere direcția de deplasare a autoturismului.
Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce v-a fi soluţionat procedural.


La 15.08.2020, în jurul orei 22:30, în timp ce conducea autotuirismul pe DN17A din comuna Sadova, o femeie de 27 de ani din oraşul Siret a surprins și accidentat ușor cu partea dreapta a autoturismului un localnic de 52 de ani, care se afla ca şi pieton pe partea carosabilă.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat cu ambulanţa la spital penttru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.08.2020, în jurul orei 07:55, o patrulă din cadrul Poliției orașului Salcea, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv supravegherea și controlul traficului rutier pe DN 29, în afara localității Salcea, a observat un autoturism intrat în șanțul betonat de pe marginea drumului național, iar în preajma acestuia, conducătorul auto, un bărbat de 22 de ani din judeţul Iaşi.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,34 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.08.2020, în jurul orei 13.10, o patrulă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DC 52 pe raza localității Vășcăuți autoturismul condus de un bărbat de 43 ani din comuna Mușenița.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.08.2020, ora 22.00, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe D.J. 176 pe raza comunei Frumosu autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.08.2020, ora 00.50, pe D.J. 208A, o patrulă din cadrul Poliţiei orașului Liteni a oprit pentru control pe raza localităţii autoturismul condus de un localnic de 20 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.08.2020, ora 23.25, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe D.C.39 de pe raza comunei Grăniceşti autoturismul condus de un localnic de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 33 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.