Buletin de presă, 26 august 2020 - IPJ Suceava


Material lemnos confiscat de polițiști

La 23.08.2020, ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localităţii, ansamblul rutier format din autoutilitara și remorcă condus de un bărbat de 48 de ani din comuna Râşca, care transporta, conform avizului de însoţire cantitatea de 16,58 mc material lemnos.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus 1,76 mc material lemnos.
În cauză a fost sancţionat contravenţional operatorul economic care a emis avizul de însoţire, iar materialul lemnos în valoare de 512,16 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Râşca.


Acțiune a polițiștilor rutieri pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere având drept cauză generatoare nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de biciclete, mopode şi atelaje hipo

În perioada 20-23.08.2020, polițiștii Biroului Rutier, împreună cu polițiști din cadrul structurilor de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere având drept cauză generatoare nerespectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de biciclete, mopode şi atelaje hipo, ocazie cu care au aplicat 226 sancțiuni contravenționale în valoare de 92.935 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii au reținut în vederea suspendării 9 permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au constatat 3 infracțiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 25.08.2020, ora 05.55, în timp ce conducea autoturismul pe strada 2 Grăniceri din municipiul Fălticeni, pe trecerea de pietoni din faţa unei societăţi comerciale un bărbat de 27 de ani din comuna Voitinel a surprins şi accidentat o localnică de 47 de ani angajată în traversarea străzii regulamentar pe marcajul pietonal.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a femeii de 47 de ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 25.08.2020, în jurul orei 21.15, în timp ce conducea vehiculul tip ATV pe DJ298A în comuna Udești, un localnic de 36 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, răsturnându-se într-un şanţ.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului vehiculului, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto implicat a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical, acesta arefuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 25.08.2020, ora 15.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe strada Calea Unirii din localitate motociclul condus de un localnic de 34 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,41 mg/l alcool pur în arul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 25.08.2020, ora 22.38, Poliția orașului Salcea a fost sesizată despre faptul că, un autoturism a intrat în coliziune cu banca ce se afla pe podețul din fața unui imobil.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, pe DC 62 din comuna Siminicea au identificat atât autovehiculul implicat în evenimentul rutier cât şi conducătorul auto, un localnic de 49 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche