Buletin de presă, 30 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 29.08.2020, ora 05:40, ofiţerul de serviciu din cadrul Poliția Municipiului Fălticeni a sesizat prin S.N.U.A.U 112 despre faptul că pe D.J. 209, în loc. Poiana Mărului, comuna Mălini, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane iar autorul a părăsit locul faptei.
Fiind efectuate verificări s-a stabilit că la data de 28.08.2020, în intervalul orar 15:00-16:00, un bărbat de 59 ani din comuna Mălini, în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe partea dreaptă a drumului pe sensul de mers Mălini către Văleni, a fost acroșat din spate de un autovehicul neidentificat, autorul părăsind locul faptei.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care s-a deplasat la domiciliu și întrucât pe parcursul nopții s-a simțit rău a solicitat ambulanța pentru a fi transportat la spital, unde s-a stabilit diagnosticul prezumtiv de „contuzie piramidă nazală și plăgi excoriate faciale”.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La 29.08.2020, ora 08:10, în urma măsurilor întreprinse, a fost identificat autovehiculul și autorul producerii accidentului, respectiv, o tânără de 19 ani, din mun. Fălticeni. Aceasta a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului”.


La 29.08.2020, ora 09.45, un bărbat de 54 ani, din com. Forăști, în timp ce conducea autoturismul pe strada Dealu Bisericii, din localitatea Roșiori, com. Forăști, într-o curbă la stânga a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism care circula din sens invers și era condus de către un bărbat de 53 ani, din orașul Dolhasca.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei de 51 ani, din comuna Podu Iloaiei, jud. Iași, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului condus de băîrbatul de 54 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”.


La 29.08.2020, la ora 2207, un bărbat de 57 de ani din comuna Şaru Dornei, a condus autoturismul pe DJ 174, din comuna Panaci, iar când a ajuns după o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un cap de pod, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la UPU a Spitalului Județean Suceava pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, recoltarea de probe biologice de sânge fiind efectuată de către lucrătorii de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei mun. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 29.08.2020, ora 0803 , un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Mun. Vatra Dornei ce se afla în acțiune pe linie de viteză pe DN 17 Dorna Candrenilor, a depistat un autovehicul ce tracta o remorca și care circula cu viteza de 90 km/h în localitate.
Având în vedere cele constatate, s-a procedat la oprirea autovehiculului în cauză, constatându-se că era condus deun bărbat de 27 ani, din Republica Moldova, care figurează în baza de date cu „permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus”.
Autovehiculul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de un alt bărbat de 47 ani, din mun. București.
S-a întocmit dosar penal conform art. 335 alin. 2 și art. 335 alin. 3 din Cod Penal.


La 29.08.2020, ora 18:30, patrula de poliţie din cadrul SPR 2 Ipoteşti, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 42 ani, din com. Fântânele, despre faptul că la ieșirea din Bănești spre Fântânele s-a produs un accident rutier cu victimă.
Cu ocazia deplasării la fața locului s-a stabilit că la data de 29.08.2020, în jurul orei 18:25, bărbatul de 42 de ani, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală pe DJ 290 pe direcția Bănești-Fântânele, la intersecția cu drumul denumit popular ,,drumul Hălții,, a fost izbit din spate de către un moped.
Conducătorul mopedului a fost identificat în persoana unui tânăr de 22 ani, localnic, care a refuzat să se deplaseze la spital cu ambulanța sosită la fața locului, declarând pe propria răspundere că nu necesită îngrijiri medicale.
Cu ocazia verificării bazelor de date ale Poliției Române s-a stabilit că tânărul de 22 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
Întrucât tânărul de 22 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto de 42 de ani a fost și el testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
După testarea cu aparatul etilotest, s-a procedat la conducerea tânărului de 22 de ani la Spitalul Judeţean Suceava – Unitatea Primiri Urgenţe unde în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen., i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 29.08.2020, ora 23:00, lucrătorii Poliției Orașului Salcea au oprit pentru control un moped care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, condus de către un bărbat de 38 ani, din com. Siminicea, care nu posedă permis de conducere.
Mopedul nu figurează ca fiind înmatriculat și întrucât cel în cauză emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche