Buletin de presă, 31 august 2020 - IPJ Suceava


Evenimente rutiere cercetate de polițiști
Atenție la conducerea bicicletelor, mopedelor și motocicletelor pe drumurile publice!

Având în vedere valorile crescute de trafic înregistrate în zilele de weekend polițiștii au acționat cu efective sporite și au folosit toate aparatele radar pe principalele artere din județ. În cursul zilei de ieri nu s-a înregistrat niciun accident rutier cu victime cu implicarea șoferilor de autovehicule. Cu toate acestea, mai multe persoane au ajuns la spital ca urmare a unor evenimente în calitate de bicicliști sau conducători de mopede și motociclete. Polițiștii atrag încă o dată atenția asupra modului de conducere a bicicletelor și vă atenționează să nu conduceți astfel de vehicule după ce ați consumat alcool.


La 30.08.2020, ora 05.30, un tânăr de 19 ani, din com. Stroiești, în timp ce se întorcea spre casă pe bicicletă, pe raza localității Stroiești, pe un drum comunal neclasificat, s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicletă. Tânărul a apelat-o telefonic pe sora sa, care s-a deplasat la fața locului și l-a condus la domiciliu.
Deoarece acesta acuza dureri, mama sa a apelat SNUAU 112 pentru a fi transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat probă biologică pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „vătămare corporala din culpa”.


La 30.08.2020, ora 15.56, un bărbat de 61 ani, din mun. Câmpulung Moldovenesc, a condus motocicleta pe DN 17 – în afara localităţii Poiana Stampei, comuna Poiana Stampei, din direcţia Bistriţa către Vatra Dornei pe DN 17, iar într-o curbă periculoasă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a căzut pe asfalt.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului motocicletei care a fost transportat la Spitalul mun. Vatra Dornei.
Conducătorul motocicletei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar la Spitalul municipal Vatra Dornei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „vătămare corporala din culpa”.


La 30.08.2020, ora 17.25,echipajul de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizat cu privire la autoaccidentarea unui biciclist. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde a constatat că o persoană de sex masculin căzuse cu bicicleta pe DJ 178, de pe raza com. Volovăț, suferind leziuni la nivelul capului și fusese preluată de un echipaj de ambulanță.
S-a stabilit că la data de 30.08.2020, în jurul orei 17.20, un bărbat de 44 ani, din com. Marginea, se deplasa în calitate de biciclist pe D.J. 178, din com. Volovăț, având direcția de deplasare dinspre com. Burla spre centrul com. Volovăț. Ajuns pe sector de drum în pantă, biciclistul s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți.
S-a dispus prin ordonanță recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către polițiști din cadrul Biroului Rutier, întrucât nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.
S-a întocmit dosarul penal privind infracțiunea de „vătămare corporala din culpa”.


La 30.08.2020, în jurul orei 19.12, un bărbat de 54 de ani, din mun. Brașov, în timp ce conducea imprudent bicicleta, pe str. Larga din com. Mănăstirea Humorului, din direcția D.J.177 spre str. Mihai Eminescu, fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a căzut pe partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului care a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, în vederea acordării îngrijirilor medicale.
Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, celui în cauză recoltându-i-se mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.08.2020, ora 01.56, un echipaj din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc l-a oprit pentru control pe un bărbat de 39 ani, din orașul Salcea, care conducea autoturismul pe str. Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii îmbibației alcoolice din sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de: „conducere sub influența alcoolului”.


La data de 30.08.2020, ora 06.45, polițiștii din cadrul Poliției mun. Fălticeni l-au depistat pe un bărbat de 33 ani, din mun. Fălticeni, în timp ce a condus autoutilitara pe strada Nicolae Beldiceanu, având o alcoolemie în aerul expirat de 0,80 mg/l și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de: „conducere sub influența alcoolului”.


La 30.08.2020, ora 22.55, Secția nr. 7 Poliție Rurală Mălini a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 44 ani, din com. Slatina, despre faptul că un bărbat beat a provocat o tamponare în satul Găinești.
Au fost identificate cele două autoturisme implicate în tamponare, respectiv autoturismul la volanul căreia se afla apelanta, precum și autoturismul condus de un bărbat de 43 ani, din com. Slatina, ambele autoturisme având avarii minore.
Din cercetări s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 ani conducea autotursimul pe raza satului Găinești, a întrat în coliziune laterală cu autoturismul apelantei, după care a dus mașina la domiciliu, revenind pe jos la locul producerii incidentului.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul femeii rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul de 43 ani având un rezultat de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat mostre biologice.
De asemenea, fiind verificat în bazele de date s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La 30.08.2020, ora 17.40, polițiștii cadrul SPR 8 Adâncata în timp ce executau serviciul de patrulare pe un drum comunal neclasificat de pe raza satului Buda, comuna Zvoriștea, în baza unei informații existente la nivelul subunității, au făcut semn regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism. Acesta nu a oprit la semnalul agentului de poliție și și-a continuat deplasarea pe drumul public. S-a procedat la urmărirea, interceptarea și încătușarea acestuia în apropierea locuinței sale din sat Buda, com. Zvoriștea.
După ce s-au legitimat și și-au declinat calitatea, polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele personale și cele ale autoturismului, acesta declarând că nu le are asupra sa. S-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 ani, din com. Zvoriștea și că permisul de conducere figurează cu mențiunea CU RESTRICȚII – REȚINUT.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest la ora 17.45, rezultatul fiind 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, bărbatul de 46 de ani a fost condus la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, unde acesta a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de bărbatul de 46 de ani s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 30.08.2020, ora 21.55, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuz recoltare probe biologice”.
Mai nouă Mai veche