Buletin de presă, 4 august 2020 - IPJ Suceava



Acțiune a Serviciului Rutier pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 31.07.2020 - 02.08.2020, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu subunităţile din cadrul inspectoratului, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice, pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost testați alcoolscopic 490 conducători auto, au fost reținute în vederea suspendării 35 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunii polițiștii au aplicat 134 sancțiuni contravenționale în valoare de 82.865 lei și au constatat 11 infracțiuni la regimul rutier.

Exemplu:
La 01.08.2020, un echipaj din cadrul Serviciul Rutier a oprit pentru control pe DJ178 din comuna Volovăț autoturismul condus de un localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J Suceava.


Sancțiuni contravenționale în valoare de 327.000 lei aplicate de polițiști

În perioada 31.07- 02.08.2020, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi adepăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au aplicat 698 sancțiuni contravenționale în valoare de 327.000 lei.
În cadrul acțiunii polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării 64 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 03.08.2020, în jurul orei 11.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava, la o trecere pentru pietoni un bărbat de 32 de ani din comuna Ostra a surprins şi accidentat o localnică de 36 de ani angajată în traversarea străzii regulamentar pe trecerea pentru pietoni, de pe partea dreaptă spre partea stângă, având în vedere sensul de deplasare al autoturismului implicat în accident.
În urma accidentului rutier a rezultat rănirea femeii de 36 de ani care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2020, în jurul orelor 14.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 178 F pe raza localităţii Gălănești un bărbat de 29 ani din comuna Voitinel a fost surprins de apariția bruscă pe partea carosabilă, din partea dreaptă, a unui localnic de 17 ani, care se deplasa pe bicicletă și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului care circula pe drumul cu prioritate.
Conducătorul auto nu a reușit să evite impactul, acroșându-l pe biciclist cu partea din dreapta față,acesta fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2020, orele 15:20, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localității Ilișești, un bărbat de 21 ani din comuna Pîrteștii de Jos s-a angajat în depășirea buldoexcavatorului condus de un bărbat de 52 de ani din comuna Ilișești care rula în fața sa, a pătruns pe sensul opus de mers, încălcând marcajul longitudinal continuu și a intrat în coliziune cu autoturismul, care rula din sens opus, condus de un bărbat de 32 de ani din oraşul Salcea.
În urma impactului autoturismul condus de bărbatul de 21 de ani a acroşat buldoexcavatorul, după care s-a răsturnat pe cupolă în șanțul din partea dreapta al sensului său de mers, iar autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta al sensului Ilișești spre Suceava.
Din accident a rezultat rănirea a patru persoane din autoturismul condus de bărbatul de 21 de ani din comuna Pârteştii de Jos şi a unui pasager din autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani din oraşul Salcea, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei trei conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 03.08.2020, ora 19.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Iacob Zadik din municipiul Rădăuţi o localnică de 38 ani a intrat în coliziune față spate cu autoturismul condus de un localnic de 74 ani, care era oprit in zona de acțiune a indicatorului rutier ,,Oprirea interzisa” și în dreptul marcajului longitudinal continuu ce separă sensurile de mers.
În urma impactului, a rezultat rănirea conducătoarei auto de 38 de ani şi a unui minor de 7 ani, pasager în acelaşi autoturism care au fost transportați cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Material lemnos confiscat de polițiști

În data de 03.08.2020, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 24 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos.
Deoarece existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului de material lemnos, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, avizul prezentat la momentul opririi nu mai asigura legalitatea materialului lemnos transportat.
Având în vedere aceste aspecte, potrivit Legii 171/2010, fapta constituie contravenție de transport repetat de material lemnos folosind același aviz de însoțire.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a bărbatului de 24 de ani, iar ca măsura complementară, confiscarea cantității de 3,06 mc lemn foc de esenţă fag, în valoare de 517,14 lei, materialul lemnos fiind predat în custodia Ocolului Silvic Râșca.


Dosare penale la regimul rutier

La 03.08.2020, ora 01.00, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Grăniceşti autoturismul condus de un localnic de 34 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2020, ora 1250, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control la intersecția dintre strada Unirii și strada Sondei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Panaci.
Din verificările efectuate poliţiştii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, numerele de înmatriculare fiind expirate din data de 29.07.2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 03.08.2020, ora 17:35, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Vicovu de Jos, autovehiculul condus de un localnic de 34 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul de 34 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea s-a constatat faptul că, autoturismul are ITP-ul expirat din data de 01.07.2014 și polița RCA nu este valabilă, motiv pentru care, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche