Municipiul Suceava este pe scenariul verde pentru noul al școlar. La câte cazuri de declanșează scenariile galben și roșu



Președintele Klaus Iohannis a anunțat că noul an școlar preuniversitar va începe la data de 14 septembrie, iar cursurile vor fi organizate fizic sau online în funcție de trei posibile scenarii.

Scenariul verde, în care toți elevii merg la școală, va fi activat în localitățile cu o medie cumulată pe 14 zile mai mică de o persoană infectată cu Covid-19 la mia de locuitori. În scenariul galben, activat la o medie între 1-3 persosoane infectate la mia de locuitori, vor merge fizic la cursuri doar preșcolari, elevii din ciclul primar și elevii din anii terminali. În scenariul roșu, activat în localitățile cu o medie în două săptămâni de peste trei persoane infectate la mia de locuitori, cursurile se vor desfășura doar online.

Conform ultimelor dat publicate de prefectură, în municipiul Suceava erau înregistrate, miercuri, 49 de cazuri active de Covid-19. Cifra plasează municipiul Suceava în scenariul verde.

Cum se activează cele trei scenarii în municipiul Suceava:

Scenariul Verde: Mai puțin de 123 de cazuri în 14 zile, adică o medie zilnică de cel mult opt persoane infectate;

Scenariul Galben: Între 123 și 368 de cazuri în 14 zile, adică o medie zilnică între 9 și 26 de persoane infectate;

Scenariul Roșu: Mai mult de 368 de cazuri în 14 zile, adică o medie zilnică de peste 26 de persoane infectate.


Mai nouă Mai veche