Un cetățean ucrainean a încercat să păcălească vameșii de la Siret cu 442 de pachete de țigări ascunse în bancheta și spătarele scaunelor unui microbuzÎn data de 26 august 2020, în jurul orei 22.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean, I.S., în vârstă de 27 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în interiorul banchetei şi spătarelor scaunelor microbuzului, cantitatea de 442 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 660 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul microbuzului a fost sancţionat contravenţional de către autoritatea vamală cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean polițiștii de frontieră au luat măsura interzicerii întrării în România, pe o perioadă de 5 ani.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.