12 copii de la grădinița Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, plasați în carantină după ce educatoarea lor a fost testată pozitiv cu Covid-19. Unitatea de învățământ a început cursurile de la 1 septembrie



12 preșcolari din Suceava au fost plasați în carantină la domiciliu, după ce au intrat în contact cu educatoarea lor, infectată cu coronavirus.

După ce s-a întors din concediu, educatoarea a prezentat simptome specifice COVID-19 și a fost confirmată cu noul coronavirus, după efectuarea unui test.

Grădinița, administrată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, și-a reluat activitatea de la dată de 1 septembrie, înainte de publicarea ordinului de ministru privind regulile care trebuie respectate în unitățile de învățământ.

Educatoarea nu a intrat în contact direct cu colegele de la serviciu, care s-au testat, dar nu au primit încă rezultatele.

Șeful Inspectoraului Școlar Suceava susține că grădinița a oferit servicii de tip ”Școală după școală”, însă este nevoie de o revizuire unui ordin ministerial

Șeful Inspectoraului Școlar Suceava, Grigore Bocanci, susține că de fapt grădinița a oferit în ultimele două săptămâni servicii de tip „After School” – ”Școală după școală”, așa cum e denumit în Legea educației naţionale.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat marți că se va putea desfășura programul ”After School”, dar pentru acest lucru ministrul Sănătății trebuie să revizuiască un ordin pe care l-a dat.

Monica Anisie a fost întrebată, marţi seară, la Digi 24, ce se întâmplă cu programul ”After School” în unităţile de învăţământ de stat.

“Aici este vorba de un ordin pe care ministrul Sănătăţii l-a dat înainte de realizarea ordinului comun. Am discutat cu dumnealui să revizuim ordinul respectiv pentru a-l pune în acord cu ceea ce prevede ordinul comun. Prin urmare, se pot desfăşura aceste activităţi. Eu sunt convinsă că domnul ministru va realiza acest ordin, îl va revizui până luni”, a declarat Monica Anisie.



Mai nouă Mai veche