FOTO Misiune de salvare extrem de dificilă pentru pompierii militari: Un cal a rămas blocat într-un șanț, sub o autoutilitară, după un accident rutier

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, la ora 08.50, Nicolae T., de 23 ani, din comuna Vereşti, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes Benz pe DN 2 dinspre Suceava către Dărmăneşti, având permisul suspendat, nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul din faţa sa marca VW, a frânat brusc, moment în care a acroşat un atelaj hipo care era condus pe partea dreaptă a drumului naţional de către o femeie de 51 ani, din Pătrăuti, apoi a acroşat uşor şi autoturismul VW.

În urma impactului, atelajul hipo a fost proiectat în şanțul de pe partea dreapta a drumului și a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii și a în vârstă de 8 ani. 

În urma impactului, calul a rămas prins în șanț, sub autoutilitară. Animalul a fost extras după o acțiune extrem de dificilă a pompierilor militari. 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative. Conducătoarea atelajului hipo nu a putut fi testată cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite. Ulterior li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche