Buletin de presă, 14 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

În data de 13.10.2020, ora 13.11, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta a oprit pentru control pe raza comunei Pojorâta ansamblul auto format din autoutilitară și remorcă, condus de un bărbat din comuna Fundu Moldovei, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 39 de piese - 37,02 m.c lemn rotund.
Întrucât existau suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă și cea înscrisă în aviz, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus faţă de ce era înscris în avizul de însoţire, cantitatea de 17 piese lemn rotund.
În cauză s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 13.10.2020, ora 16.00, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuți, din oraşul Vicovu de Sus, un localnic de 17 ani într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în decorul de pe partea dreaptă a sensului de mers, distrugând un stâlp și mai multe plase de gard. Imediat după impact conducătorul auto a plecat de la fața locului la domiciliul său, fiind identificat ulterior de către poliţişti.
Din evenimentul rutier a rezultat rănirea a două persoane, pasageri în autoturism, care au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „părăsirea locului accidentului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , „furt în scop de folosință” „vătămarea corporală din culpă”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 14.10.2020, ora 22.13, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Rădăuți a oprit pentru control la intersecția străzilor Bogdan Vodă cu strada Tudor Vladimirescu din localitate, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche