Buletin de presă, 16 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La data de 15.10.2020, o echipă de control constituită din lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din municipiul Suceava, care desfăşoară activitate legată de exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos, ocazie cu care au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 15,49 mc cherestea de esenţă rășinoase în valoare totală de 11.137,31 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 15.10.2020, în jurul orelor 08.05, în timp ce conducea ansamblul auto format din autoutilitară şi semiremorcă pe VO2P, având direcție de deplasare Șcheia-Pătrăuți, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, din cauză faptului că, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, un bărbat de 28 de ani din judeţul Harghita a pierdut controlul asupra direcției de mers și răsturnat înafara părții carosabile.În urma accidentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.10.2020, ora 12:00, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Frătăuții Noi autoturismul condus de un localnic de 19 ani
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de: ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.10.2020, ora 17:30, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Salcea a oprit pentru control pe strada 22 Decembrie din localitate, autoturismul condus de un localnic de 63 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche