Buletin de presă, 20 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Sancțiuni în valoare de aproape 300.000 aplicate de polițiști pentru nerespectarea regimului legal de viteză

În perioada 16 – 18.10.2020, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 565 de sancțiuni contravenționale în valoare de 294.395 lei.
De asemenea, au fost reținute 72 de permise de conducere.
Au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier.


Peste 450 de șoferi testați cu aparatul etilotest în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool

În scopul impunerii unui climat de disciplină și de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier – IPJ Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada 16-18.10.2020, în intervalul orar 22:00-04:00, acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.
În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 465 de șoferi.
Au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27.005 lei.
Au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate 8 infracțiuni.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 19.10.2020, orele 09:35, un bărbat de 80 ani, din com. Botoșana, a condus ATV –ul neînmatriculat, pe DJ 178 E, în interiorul localității Botoșana, având direcția de deplasare spre Cacica. A pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în șanțul din partea dreapta al sensul său de mers.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui conducătorului ATV –ului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Conducătorul auto nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


La 19.10.2020, în jurul orelor 15.25, un bărbat de 67 ani, din com. Capu Câmpului, în timp ce conducea autoturismul in localitatea Capu Câmpului, pe DC 177A, având direcţia de deplasare centru comunei Capu Câmpului către com. Valea Moldovei, a pătruns pe contrasens fără a acorda prioritate de trecere motociclului, neînregistrat, condus de către un bărbat de 29 ani, din com. Berchișești, care circula pe sensul Valea Moldovei către centrul comunei Capu Câmpului, fiind proiectat pe capota și parbrizul autoturismului.
După producerea evenimentului rutier soldat iniţial doar cu pagube materiale, cei doi conducătorii auto au încercat să se înțeleagă pe cale amiabilă.
Întrucât bărbatul de 29 de ani a început să acuze dureri, a apelat S.N.U.A.U. 112. Ulterior a sosit un echipaj SMURD care l-a transportat la Spitalul Orășenesc Gura Humorului pentru investigaţii medicale suplimentare.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, la bărbatul de 67 de ani rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la bărbatul de 29 de ani rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ambilor fiindu-le recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiuni de „vătămare corporală din culpă” , „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat”.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

La 19.10.2020, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției mun. Rădăuți au oprit pentru control pe strada Piața Unirii din municipiul Rădăuți autoturismul condus de un bărbat de 50 ani, din com. Horodnic de Sus. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a solicitat sprijinul polițiștilor rutieri în vederea testării cu aparatul etilotest.
Șoferul a încercat să sufle dar acesta invocând diverse motive nu a reușit să sufle astfel încât nu s-a putut realiza o testare cu aparatul etilotest. În această situație, existând suspiciuni că susnumitul a consumat băuturi alcoolice, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, lucru pe care acesta l-a refuzat în prezența medicului de gardă.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „refuzul prelevarea de mostre biologice”.


La 19.10.2020, în jurul orei 1045, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada DC Neclasificat, pe raza localității Falcău, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Straja.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La 19.10.2020, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ178A dinspre satul Costâna, comuna Todirești către satul Parhăuți, com Todirești se deplasează autoturism un al cărui conducător se afla în vădită stare de ebrietate, a fost identificat în trafic autoturismul condus de către un bărbat de 61 de ani, din comuna Todirești.
Întrucât emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest însă din cauza stării avansate de ebrietate nu a fost capabil sa efectueze o testare completa astfel ca aparatul etilotest a indicat eroare de 3 ori. În continuare a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe”.


Mandat pus în executare de polițiști

La 19.10.2020, orele 17.20 polițiștii S.P.R. 7 Mălini au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Fălticeni privind pe un bărbat de 36 de ani din sat/com. Mălini, condamnat la pedeapsa de 3 ani 5 luni și 20 zile închisoare, pentru comiterea infracţiunilor prev. și ped. de art. 336 alin 1 C.P și art 87 al.5 din OUG 195/2002 .
Cel în cauză a fost identificat la domiciliu și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche