Buletin de presă, 31 octombrie 2020 - IPJ Suceava

Urmărit internațional prins și încarcerat de polițiști

La data de 30.10.2020, a fost introdus în Arestul IPJ Suceava un tânăr de 29 ani domiciliat în comuna Stroiești, împotriva căruia Tribunalul Suceava a emis mandatul de arestare preventivă din 17.12.2018, prin care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tentativă la infracțiunea de omor” constând în aceea că la 30.11.2018, în timp ce se afla pe terasa unui bar din satul Stroiești, comuna Stroiești, în urma unui conflict cu un alt bărbat, l-a lovit pe acesta în mai multe rânduri cu un obiect înțepător/tăietor provocându-i multiple leziuni, care au necesitat la acest moment pentru vindecare 17 – 19 zile îngrijiri medicale, leziuni care au pus viața victimei în primejdie. 

Tânărul de 29 de ani a fost identificat în zona locuinței de domiciliu de către polițiștii SIC Urmăriri Suceava.
Tânărul figura urmărit la nivel naţional și internațional.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 30.10.2020, ora 15.30, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în timp ce desfășura activități de supraveghere și control a traficului rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, pe drumul comunal Remezeu, a efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, moment în care conducătorul autoturismului a ignorat semnalele de oprire și a mărit viteza de deplasare.
S-a procedat la urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar după aproximativ 2 km, autoturismul a fost blocat.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat de 48 ani din com. Vicovu de Jos.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcool test, rezultatul fiind de 0.95 mg/l alcool pur în aer expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice.
Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut, ca urmare a săvârșirii la data de 07.07.2020 a infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză, urmează a se efectua cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


La 30.10.2020, ora 23:30, în timp ce polițiștii SPR 9 Şcheia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu și efectuau serviciul de patrulare pe strada Codrului de pe raza localității Mihoveni, au observat în trafic autoturismul care efectua o manevră de mers înapoi.
În continuarea verificărilor, s-a procedat efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul autoturismului a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei.
Cu ocazia legitimării s-a stabilit că autoturismul era condus de către un bărbat în vârstă de 20 de ani din sat Mihoveni, comuna Șcheia, acesta fiind singur în mașină.
Totodată, șoferul a afirmat faptul că nu posedă permis de conducere. Ulterior, cu ocazia verificării persoanei în bazele de date s-a stabilit faptul că nu posedă permis de conducere.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche