Familia deputatului Dumitru Mihalescul din Rădăuţi a ajuns la afaceri de peste 69 mil. euro cu Marelvi

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi Impex din Rădăuţi, judeţul Suceava, controlat de familia deputatului Dumitru Mihalescul, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de peste 328,2 mil. lei (69,3 mil. euro), în creştere cu aproximativ 26% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 5,7 mil. lei (1,2 mil. euro), rezultat apropiat de cel din 2018 şi un număr mediu de 154 de angajaţi, conform datelor publice.

Distribuitorul de electrocasnice Marelvi a fost fondat de antreprenorul local Dumitru Mihalescul acum două decenii şi jumătate, ajungând în prezent să distribuie branduri precum Arctic, Beko, Whirlpool sau Liebherr către aproximativ 500 de magazine, atât independente, hypermarketuri, reţele, magazine online, cât şi producători de mobilier, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Începând din 2016, compania a extins businessul cu o divizie de aparatură comercială Liebherr, iar anul trecut a încheiat un parteneriat cu brandul Faber, specialist în domeniul hotelor.

Marelvi deţine depozite în Rădăuţi, Bucureşti şi Deva. Alături de acestea, depozitul central din Rădăuţi se constituie în centru de livrare şi comandă logistică, atât pentru depozitele regionale, cât şi pentru marii clienţi ai companiei.
Citește continuarea la zf.ro
Mai nouă Mai veche