Femeie salvată de polițiști din mâinile soțului bătăuș. Bărbatul, oprit cu spray lacrimogen și încătușat. Polițiștii au emis ordin de protecție față de agresor și i-au deschis dosar penal

Joi, 29 octombrie 2020, la ora 19:04, lucrătorii Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin 112 cu privire la un scandal izbucnit în satul Costișa din comuna Frătăuții Noi.  

La fața locului polițiștii au găsit o femeie de 44 de ani care ar fi fost agresată de soțul ei în vârstă de 48 de ani. 

Având în vedere că bărbatul se afla în stare de ebrietate și nu s-a supus somațiilor organelor de poliție, a refuzat legitimarea și conducerea la sediu, devenind agresiv în limbaj și în gesturi, polițiștii au procedat la pulverizarea de spray-iritant lacrimogen, iar mai apoi la încătușarea acestuia și conducerea la sediul secției.

Femeia a depus plângere penală și a solicitat emiterea unui ordin de protecție, motiv pentru care a fost completat formularul de evaluare a riscului, costatându-se că în cauză există un risc iminent.

Având în vedere aceste aspecte, la ora 20:05, s-a emis ordinul de protecție provizoriu.

În cazuză s-a întocmit dosar de cercetare penală, în care se efectuează cerectări sub aspecul comiterii infracțiunii de ,,lovire sau alte violențe”.
Mai nouă Mai veche