Masca de protecție, obligatorie în aer liber în Pojorâta și Todirești! În celelalte localități, e obligatorie în spațiile publice aglomerate: piețe, târguri, esplanade, stații de autobuz, zone pietonale sau comerciale

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a hotărât, joi, că purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice deschise din comunele Pojorâta și Todirești, localități unde incidența cazurilor de Covid-19 depășește pragul de 3 la mia de locuitori. 

În Pojorâta rata de infectare în ultimele 14 zile este de 4,06 la mia de locuitori, iar în Todirești este de 6,69 la mie. 

În celelalte localități din județ, purtarea măștilor în aer liber este obligatorie în spațiile publice deschise cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și alte asemenea), espanadele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale, comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Extras din Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 42/2020:

Art. 2. (1) În aplicarea art. 3, pct. 1 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stațiile de autobuz, peroane și alte asemenea), espanadele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale, comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii, în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Suceava, cu excepția comunelor Pojorâta și Todirești.

(2) În aplicarea art. 3, pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. nr. 856/2020, purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în următoarele unități administrativ-teritoriale: comunele Pojorâta și Todirești.

Conform HG 856/2020, Anexa 3, art. 3 (3), „Administratorii/Proprietarii spațiilor publice deschise stabilite potrivit alin. (1) afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective, la solicitarea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență”.

Nerespectarea restricției constituie contravenție și se sancționază cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.
Mai nouă Mai veche