Trei cumetrii întrerupte de polițiști, sâmbătă seară, într-o pensiune din Molid și la proprietăți private din Șcheia. Organizatorii, sancționați cu amenzi între două mii și zece mii de lei

Trei cumetrii au fost întrerupte de polițiștii suceveni, sâmbătă seară, un la o pensiune din Molid și două la proprietăți din Șcheia, organizatorii fiind sancționați cu amenzi între 2.000 și 10.000 de lei. 

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, în jurul orei 21.00, efectuând activități de patrulare și monitorizare, polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea și desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Polițiștii au identificat în interiorul locației peste 60 de persoane, fiind încălcate dispozițiile legale și reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Evenimentul privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști, iar persoanele au părăsit locația. Administratorul localului a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot sâmbătă, în jurul orei 21.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Șcheia s-au sesizat cu privire la desfăşurarea unei petreceri într-o locație situată pe strada Cascadei din localitatea Şcheia.
La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de poliție ale Secției de Poliție Rurală 9 Şcheia, fiind sprijinite de către un echipaj al Poliţiei Locale Scheia, un echipaj al Biroului de Ordine Publică Suceava, un echipaj al poliţiei Locale Suceava şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatându-se că un localnic de 31 ani a amplasat pe strada Cascadei din localitatea Şcheia un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane fără a respecta normele de prevenire a răspândirii Covid 19.
Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care numitul bărbatul de 31 de ani a fost sancţionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

În seara aceleaşi zile, lucrătorii Secţiei de poliţie Șcheia au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Aramei din localitatea Şcheia este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane.
La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând faptul că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane.
Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care bărbatul de 36 de ani a fost sancţionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.
Mai nouă Mai veche