Un șofer beat a demolat un gard din Arbore, a abandonat mașina și a fugit acasă, la Botoșana

Duminică, 18 octombrie 2020, la ora 07.30, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din Arbore, care a reclamat că un autoturism este avariat în șanțul DJ 178, din fața locuinței sale, iar conducătorul autoturismului se află sub influența băuturilor alcoolice și a plecat de la fața locului.

În urma deplasării la fața locului, a fost identificat apelantul care a relatat faptul că în jurul orei 07.00, în timp ce se aflau în curtea locuinței sale, a auzit un zgomot produs în drum în dreptul locuinței sale motiv pentru care a ieșit din curte și a văzut un autoturism răsturnat în șanțul din fața casei, iar în interiorul autoturismului un bărbat pe care l-a ajutat să iasă din autoturismul avariat însă fără a-l cunoaște. Văzând că în urma impactului i-a distrus o suprafață din gardul locuinței și că șoferul se află sub influența băuturilor alcoolice s-a decis să apeleze 112, moment în care conducătorul auto s-a urcat într-o mașină de ocazie și a părăsit locul faptei.

Cu ocazia verificării interiorului autoturismului au fost identificate documentele conducătorului auto cât și cele ale autoturismului implicat astfel a fost posibilă identificarea conducătorului auto în persoana lui Ioan G., de 28 ani, din comuna Botoșana. Conducătorul auto a fost găsit la locuința sa din Botoșana și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul fiind 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducerea sub influența băuturilor alcoolice” și „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche