Un tânăr beat care s-a pornit spre benzinărie la miezul nopții, pe ceață, a intrat într-un șanț, la Baia

Joi, 29 octombrie 2020, la ora 01.00, lucrătorii Secției de Poliție Rurală 7 Mălini au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că o autoutilitară marca Mercedes este intrată în șanțul de lângă DJ 209H la ieșirea din satul Baia către Fălticeni, iar conducătorul auto este posibil să fi consumat alcool.

La locul indicat a fost identificată autoutilitara marca Mercedes Sprinter îndreptată cu fața către municipiul Fălticeni, iar lângă aceasta a fost identificat numitul Cristian P., de 23 de ani, domiciliat în Horodnic de Sus, dar care locuiește fără forme legale în comuna Baia. 

Tânărul a declarat verbal că este proprietarul autoutilitarei în cauză, iar ora 00.40 a plecat la volanul acesteia până la stația Peco de la ieșirea din satul Baia pentru a alimenta cu combustibil, ocazie cu care, din cauza ceții și a consumului de băuturi alcoolice, a părăsit partea carosabilă și a intrat în șanț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat și fiind verificat în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că susnumitul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime omenești și nici pagube materiale.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche