Buletin de presă, 17 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 295.655 lei aplicate de poliţiştii rutieri

În perioada 13-15.11.2020, seara și noaptea, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, sprijiniți de polițiști de ordine publică cu calitatea de polițist rutier, au organizat acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 284 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 114 sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.155 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 7 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.
De asemenea ua fost constatate 20 de infracţiuni la regimul rutier.


În perioada 14-15.11.2020, cadrele Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză, ocazie cu care au fost aplicate 472 sancţiuni contravenţionale în valoare de 247.500 lei, au fost reţinute în vederea suspendării 65 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.


Acţiune a poliţiştilor pe linia prevenirii şi combaterii fraudelor din domeniul exploatării agregatelor minerale

În cadrul Planului de Acţiune „Balastiera 2020”, în perioada 10-12.11.2020, lucrătorii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună inspectori din cadrul ABA Jiu și ABA Prut Bârlad și experți din cadrul Agenția Națională pentru Resurse Minerale au executat o acţiune pe raza jud. Suceava, ocazie cu care au fost verificate 10 societăţi comerciale, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 152.828 lei şi constatate 5 infracţiuni.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 16.11.2020, ora 12.30, în timp ce conducea autoutilitara pe raza localității Iaslovăț, un bărbat de 24 de ani din comuna Voitinel s-a angajat în depășirea unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers, neobservând ca acesta începuse o manevră de viraj la stânga pentru a intra pe o stradă laterală, moment în care cele două autovehicule au intrat în coliziune.
În urma impactului, a rezultat rănirea unei femei de 46 ani, care a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.11.2020, ora 01:45, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Șcheia a oprit pentru control pe strada Zămcii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 33 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 33 de ani are permisul de conducere reţinut pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.11.2020, ora 02:06, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Șcheia a oprit pentru control pe DN17- strada Humorului din localitate autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
Întrucât atât conducătorul auto cât şi cei doi pasageri din autoturism nu au putut prezenta declarația pe propria răspundere, au fost sancţionaţi contravenţional conform Lg 55/2020
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 15.11.2020, orele 23:10, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii autoturismul condus de un localnic de 47 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool în aerul pur expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
Deoarece bărbatul de 47 de ani nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere cu motivul deplasării sale, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei conform LG 55/2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.11.2020, ora 16:40, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe D.J. 208E, pe raza comunei Dolheşti, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 27 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


În data de 16.11.2020, orele 19:29, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control pe DJ 177, în localitatea Mănăstirea Humorului autoutilitara condusă de un localnic de 36 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche