Buletin de presă, 21 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Persoană urmărită la nivel internațional reținută de polițiști

La 20.11.2020, orele 21.10, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani un bărbat de 34 ani, din comuna Drăgoiești, față de care Judecătoria Suceava a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii din data de 16.10.2020 prin care acesta a fost condamnat pentru comiterea infracțiunii de „act sexual cu un minor în formă continuată”.
Cel în cauză a fost identificat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava.
Bărbatul figura urmărit la nivel naţional și internațional.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.11.2020, în jurul orelor 09.55, un bărbat de 60 de ani, din mun. Sf. Gheorghe, jud. Covasna, în timp ce conducea autoutilitara pe str. Ștefan cel Mare din mun. Suceava, a surprins și accidentat pe o femeie de 63 de ani, localnică, care, în calitate de pieton, se afla în traversarea drumului public, prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde a decedat în jurul orei 22.10 ca urmare a leziunilor suferite.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest la fața locului, rezultatul fiind 0,00 și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.


La 20.11.2020, în jurul orei 18:25, un tânăr de 19 ani, din com. Mălini, în timp ce conducea motoscuterul pe DJ 209A pe raza localității Mălini, pe direcția Cornu Luncii către Văleni, a pierdut controlul asupra direcției, lovind un podeț aflat în partea dreaptă în sensul de mers.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motoscuterului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, unde a rămas internat.
Conducătorul motoscuterului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge.
Din verificările efectuate s-a constatat că tânărul de 19 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Dosare penale la regimul rutier

La 20.11.2020, orele 19:10, polițiștii din cadrul Poliţiei mun. Vatra Dornei, în timp ce efectuau serviciul de patrulare şi controlul traficului rutier, pe strada Runc, din mun. Vatra Dornei, au oprit pentru control autoturismul condus de un minor de 17 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 20.11.2020, în jurul orei 22.11, echipajul de poliţie format din doi polițiști din cadrul Poliţiei mun. Câmpulung Moldovenesc și un lucrător din cadrul Detașamentului nr. 7 Jandarmi C-lung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe str. Calea Bucovinei din mun. C-lung Moldovenesc a observat un autoturism care circula haotic, procedând la oprirea acestuia.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 55 ani, din localitate și fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
Mai nouă Mai veche