Hoț de lemne care a tăiat ilegal nouă plopi și cinci stejari, suprins în flagrant de pădurar

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, lucrătorii din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au fost sesizați prin 112 de către un pădurar despre faptul că o persoană a tăiat fără drept lemne din Cantonul ce aparține Ocolului Silvic Dolhasca.

Pădurarul Cantonului silvic Pleșa a relatat că în timp ce se afla în atribuțiunile de serviciu l-a depistat pe Mihai M., de 39 ani, din satul Arghira, comuna Preutești, tăind arbori dintr-un șanț de minim sanitar aflat la liziera pădurii ce face parte din Fondul Forestier Național.

În baza celor constatate polițiștii s-au deplasat la domiciliul bărbatului, unde din drumul comunal au identificat în curtea acestuia un atelaj hipo încărcat cu lemne, suspectul recunoscând comiterea furtului.

S-a efectuat cercetare la fața locului , ocazie cu care s-a constat faptul că au fost tăiați 9 arbori din specia plop și 5 arbori din specia stejar cu diametrul cuprins între 6-19 cm.

Cu acordul scris al bărbatului, au fost descărcate lemnele din atelajul hipo, ulterior fiind ridicate în vederea confiscării și predate pe bază de proces verbal pădurarului din cadrul Cantonului Silvic Pleșa.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,, tăiere fără drept de arbori” și ,,furt”.
Mai nouă Mai veche