VIDEO Primarul Ion Lungu avertizează că Suceava poate intra în carantină dacă oamenii nu poartă mască de protecție

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, apel la populaţie să respecte măsurile sanitare pentru ca municipiul să nu intre din nou în carantină, aşa cum s-a întâmplat în primăvara acestui an.

„Noi am pătimit destul în această primăvară pe această temă şi consider că nu mai trebuie să intrăm în carantină şi să facem tot posibilul să evităm acest lucru în această perioadă de toamnă spre iarnă”, a spus Lungu.

Lungu consideră că o măsură importantă este purtatul măştii de protecţie, iar până va ajunge un vaccin singura soluţie este ca fiecare dintre noi să se protejeze, să poarte masca în spaţii închise sau deschise, în birouri, la serviciu, în autobuze, piaţă, dar şi să fie păstrată distanţa fizică şi igiena personală.

„Făcând aceste lucruri contribuim la scăderea presiunii pe Spitalul Judeţean. Făcând acest lucru vom reuşi să avem cât mai puţine persoane bolnave care să meargă la spital, cât mai puţine persoane care să meargă la ATI şi, de ce nu, să reducem numărul de decese", a spus Lungu.

El a arătat că, respectând toate aceste măsuri de siguranţă sanitară, va exista şi posibilitatea întoarcerii la o stare de "aproximativă normalitate" în învăţământ, ce se desfăşoară în prezent online.

Lungu a precizat că, înainte de prelungirea stării de alertă, învăţământul în municipiul Suceava se desfăşura în sistem hibrid şi era "cât de cât" o formă mai acceptabilă.

Potrivit primarului, licitaţia pentru cele 1.000 de tablete pentru elevi organizată de municipalitate a fost contestată de unul dintre competitori şi urmează să fie soluţionată de Autoritatea naţională de soluţionare a contestaţiilor.

Totodată, Lungu a spus că Primăria Suceava a depus proiectul de achiziţie de tablete, laptopuri şi alte echipamente pentru învăţământul online în valoare de 3,5 milioane de euro din fonduri europene.

Mai nouă Mai veche