Radu Obreja, fostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări, a fost reținut în arestul IPJ Suceava

Fostul șef al Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări Vehicule Suceava, Radu Obreja, a fost reținut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore.

Ofițerul a fost reținut într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Suceava, dosar în care joi au fost făcute 67 de percheziții la sediile Serviciului de Permise Auto și Înmatriculări, la Registrul Auto Român Suceava și la Serviciul Județean Suceava al Direcției de Anticorupție a Poliției Române.

Radu Obreja este acuzat că era implicat în fraudarea examenelor pentru obținerea permiselor de conducere, era implicat în activitatea de înmatriculare a unor autovehicule cu probleme la documente sau cu defecțiuni tehnice și că ar fi obținut informații nedestinate publicității privind anchetele care îl vizau.

În urma finalizării perchezițiilor efectuate de către procurorii din cadrul DNA - Serviciul teritorial Suceava au fost ridicate sume de bani și bunuri: 1.225.000 euro; 790.000 lei; 12.000 dolari; 1.500 lire sterline; 37 ceasuri de lux; 21 brățări; 18 lanțuri și 4 pandantive de aur; 8 autoturisme de lux.

Perchezițiile au fost făcute în trei dosare penale distincte în procurorii anticorupție desfășoară cercetări în legătura cu comiterea, de către mai mulți funcționari publici printre care și polițiști și alte persoane, a următoarelor infracțiuni: luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, constituirea unui grup infracțional organizat, spălarea banilor.
Mai nouă Mai veche