Tânăr beat la volan, urmărit, blocat în trafic și încătușat de polițiști, la Brodina

Duminică, 1 noiembrie 2020, la ora 11.51, o patrulă din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala, pe DJ176, pe raza satului Brodina, comuna Brodina, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului marca AUDI însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea cu viteză sporită.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase. S-a folosit, de asemenea, sistemul de portavoce al autospecialei conducătorul autoturismului urmărit fiind somat în repetate rânduri cu „POLIȚIA OPREȘTE”, „POLIȚIA! STAI CĂ TRAG!” autoturismul fiind urmărit pe o distanță de aproximativ 2 km, unde la o ușoară curbă la stânga, s-a reușit blocarea acestuia pe partea dreaptă a sensului de mers.

Având în vedere starea de pericol creată în trafic, prin circularea haotică, cu viteză sporită, pe contrasens, neoprirea la semnalele autospecialei de poliție și intenția de a se sustrage controlului, conducătorul auto a fost încătușat pe loc.

Acesta a fost identificat în persoana lui Petru T., în vârstă de 24 de ani, din comuna Ulma.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche