Ucrainean beat la volan, rănit după ce a tamponat autoturism care staționa pe marginea străzii Calea Cernăuți din Vicovu de Sus

Luni, 2 noiembrie 2020, în jurul orei 00.15, în timp ce Ilie L, de 59 de ani, din orașul Vicovu de Sus, staționa regulamentar pe DN2E, pe strada Calea Cernăuți din localitate, pe partea dreaptă a direcției de deplasare dinspre Punctul de Trecere a Frontierei de Stat spre comuna Vicovu de Jos, cu un autoturism VW Passat, a fost surprins și tamponat de un autoturism VW Passat înmatriculat în Suceava, condus de Valeriu Ambrozie, cetățean ucrainean, în vârstă de 39 de ani, care circula dinspre Punctul de Trecere a Frontierei de Stat. 

În urma impactului, autoturismul VW Passat care staționa pe marginea drumului a fost proiectat în gardul unui imobilul.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a cetățeanului ucrainean care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticat cu „TCC, plagă contuză”.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. 

Conducătorul autorimsului care staționa a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și de asemenea i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche