Accident cu patru răniți la Dornești. Un autoturism Opel a lovit un camion și a ricoșat pe calea ferată

În ajunul Crăciunului, joi, 24 decembrie 2020, la ora 09.10, Cristian C., de 32 de ani, din Mușenița, a condus autoturismul marca Opel pe DN 17A din localitatea Dornești, având direcția de deplasare Dornești - Rădăuți, iar când a efectuat manevra de depășire a unei autoutilitare marca Man nu s-a încadrat corespunzător pentru a reveni pe banda sa, acroșând astfel partea din față a autoutilitarei marca Man, după care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în derapaj pe sensul opus de mers și a părăsit partea carosabilă ajungând pe ecartamentul căii ferate. În autoturism se mai aflau încă 4 persoane.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor 4 pasageri, cu vârste între 15 și 75 de ani, motiv pentru care au fost transportați cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Vinovăția producerii accidentului îi aparține șoferului autoturismului deoarece a pierdut controlul asupra direcției de deplasare în urma depășirii neregulamentare efectuate.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche