Accident de muncă la Rogelya. Traumatism cranian suferit de o angajată după ce o navetă i-a căzut în cap

La 28 decembrie 2020, la ora 15:20, Poliţia Municipiului Fălticeni a fost sesizată telefonic de către Spitalul Municipal Fălticeni cu privire la faptul că la această unitate s-a prezentat o femeie de 55 de ani, din comuna Râșca, care prezintă un traumatism cranian, ca urmare a unui accident de muncă.

Din verificările efectuate s-a stabilit că femeia este angajată la Rogelya SRL, cu sediul în Fălticeni, județul Suceava.

În jurul orei 15:00, în timp ce aceasta se afla la sediul societăţii, în timpul programului de lucru, a cărat un cărucior pe care a stivuit mai multe navete din plastic goale, pentru a le duce în camera unde se afla spălătorul automatizat şi a le aşeza pe acesta.

În momentul în care aceasta a pus o navetă pe banda superioară a spălătorului, naveta a alunecat spre înapoi, căzându-i acesteia în cap, cu unul dintre colţuri, provocându-i un traumatism cranian minor.

Femeia s-a prezentat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru a i se acorda îngrijiri medicale, medicul de gardă opinând pentru transferul acesteia la Spitalul Județean Suceava pentru a i se efectua investigaţii suplimentare.

În urma leziunilor provocate, viaţa acesteia nu i-a fost pusă în pericol.

Cu ocazia cercetării locului faptei, administratorul a anunţat telefonic Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, cu privire la incident.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Mai nouă Mai veche