FOTO Un contrabandist urmărit de poliție s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, la Lupcina

Poliţiştii de frontieră suceveni au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării peste 13.500 de pachete cu ţigări în valoare de 158.750 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 20 decembrie 2020, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei s-a declanşat o acţiune în comun cu SPF Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 00.30, polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea unui autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea Lupcina, județul Suceava.

Lucrătorii noștri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză, cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Imediat, s-a trecut la urmărirea autoturismului care, la scurt timp, a fost descoperit răsturnat și avariat deoarece lovise un cap de pod. Şoferul abandonase maşina şi a fugit spre localitatea din apropiere.

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau mai multe colete cu ţigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 12.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 146.250 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul urmează să fie indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, în acest moment acesta, din cauza avariilor suferite neputând fi transportat la sediul instituției.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche