Klaus Iohannis: Restricţiile rămân în vigoare şi de Crăciun şi de Anul Nou, însă aceste restricţii nu sunt facultative, sunt obligatorii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri la vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, că deşi speră ca populaţia să se mobilizeze şi să se vaccineze pentru ca până în vară să putem scăpa de pandemie, asta nu înseamnă că restricţiile nu rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, iar ele sunt obligatorii şi nu facultative.

Preşedintele a atras atenţia că restricţiile rămân în vigoare de Crăciun şi de Anul Nou, iar ele sunt obligatorii, nu facultative, iar cei care nu le respectă vor fi amendaţi de dispozitivele suplimentare ale MAI. Iohannis a îndemnat oamenii ca în timpul sărbătorilor să stea acasă cu familia.

„Am observat că foarte multă lume este interesată să ştie ce va fi de Crăciun şi de Anul Nou. Pot să vă spun ce va fi: restricţiile, toate restricţiile care sunt acum în vigoare, rămân în vigoare şi de Crăciun, şi de Anul Nou. Însă aceste restricţii nu sunt facultative. Aceste restricţii sunt obligatorii! Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricţii pentru un motiv simplu: ca să nu ajungă el, sau copilul lui, sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate. Există dispozitive suplimentare organizate de Ministerul de Interne pentru cei care nu înţeleg vorba bună – vor avea surpriza neplăcută să fie amendaţi. Restricţiile, repet, nu sunt doar aşa, ca să fie, şi respectarea lor este obligatorie. Cred totuşi că majoritatea românilor înţeleg rostul acestor restricţii, înţeleg rostul măştii, rostul distanţării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar şi este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte. Cu toţii vedeţi datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie. Avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul, de la o zi la alta, nu mai este în creştere, cum, din păcate, a fost, de exemplu, în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat şi se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu o înţelegem greşit. Nu este momentul pentru relaxare! Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu va fi toată lumea vaccinată nu putem să ne relaxăm! În timpul sărbătorilor, de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreţi să vă fie bine, staţi acasă cu familia!”, a concluzionat şeful statului.

Klaus Iohannis a făcut vineri, alături de premierul interimar Nicolae Ciucă, o vizită la Centrul naţional de stocare a vaccinurilor COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Mai nouă Mai veche