Polițiștii au confiscat un metru cub de cherestea și doi metri cubi de lemn de foc transportate fără documente de un bărbat din Frătăuții Noi

Marți, 14 decembrie 2020, lucrătorii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități de verificare și control al traficului rutier pe raza comunei Frătăuții Noi, au oprit pentru control, autoutilitara marca Ford Transit, condusă pe drumul județean 178 C de Vasile P., de 44 de ani, domiciliat în Frătăuții Noi, care transporta material lemnos, respectiv cherestea rășinoase și lemn foc rășinoase.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul nu posedă aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Din acest motiv, bărbatul a fost condus cu autoutilitara încărcată cu material lemnos la Atelierul de prelucrare a lemnului aparținând de Ocolul Silvic Putna în vederea luării măsurilor legale.

S-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna, care în urma inventarierii și măsurării materialului lemnos transportat a stabilit că acesta este în volum de 0,97 m.c. cherestea rășinoase în valoare de 697,4 lei și 2,38 mc lemn foc rășinoase în valoare de 254,7 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche