Buletin de presă, 16 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

Șofer oprit după folosirea armanetului din dotare

La 14.01.2021, ora 17.00, polițiștii din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, au efectuat semnale regulamentare de oprire conducătorului autoturismului prevăzut cu post de conducere pe partea dreapă, care circula cu viteză pe strada Traian Vuia din Suceava, dinspre strada Calea Unirii spre strada Cernăuți. Conducătorul autoturismului a semnalizat inițial intenția de a opri pe dreapta, iar după ce a trecut de autospeciala de poliție a demarat în trombă spre cartierul Ițcani, refuzând să oprească. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea celui în cauză cu autospeciala de poliție.

Pe parcursul urmăririi, conducătorul autoturismului, s-a angajat în mai multe manevre de depășire neregulamentare punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Astfel la intersecția străzilor Cernăuți cu Grigore Alexandru Ghica acesta a acroșat un autovehiculul în timp ce depășea neregulamentar coloana de mașini aflate în trafic, în urma accidentului rezultând avarierea ușoară a celor două autovehicule. Conducătorul auto nu a oprit nici după producerea accidentului, continuându-și deplasarea în viteză și depășind autovehiculele neregulamentar pe strada Grigore Alexandru Ghica apoi pe Drumul Național 2, spre Siret.

În afara localității Pătrăuți, agentul de poliție care se afla pe locul dreapta față în autospeciala de poliție a folosit armamaentul din dotare, executând un foc de avertisment. Imediat după folosirea armamentului, conducătorul autoturismului urmărit a oprit autoturismul pe partea dreaptă a drumului.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr de 23 ani, din com. Voitinel. Acesta a fost imobilizat și încătușat prin folosirea mijloacelor din dotare. După efectuarea unui control asupra vehiculului, șoferul a fost condus la sediul Poliției pentru continuarea verificărilor.

Tânărul de 23 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,00 mg/l. Totodată, a fost testat și conducătorul autoturismului acroșat în trafic, rezultatul fiind negativ.

Verificările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava pentru soluționarea tamponării.

Tânărul de 23 de ani a fost sancționat contravențional pentru neoprire la semnalele poliției și depășiri neregulamentare.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 15.01.2021, orele 12.00, la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat un bărbat care a declarat că la data de 14.01.2021 în jurul orelor 20.00 în calitate de pieton a fost acroșat de un autoturism în localitatea Bălăceana.
La 14.01.2021, ora 20.00, un tânăr de 20 de ani, din comuna Stroiești, a condus autoturismul pe drumul comunal 22 în loc. Bălăceana, din direcția Bălăceana spre Vâlcele și l-a surprins și accidentat pe un bărbat care se afla pe partea carosabilă, la axul drumului unde purta o discuție cu o altă persoană.
Tânărul de 20 de ani a oprit autoturismul și a discutat cu victima, bărbatul de 33 de ani, din comuna Bălăceana, acesta din urmă refuzând să se deplaseze la spital sau să sune la poliție pe motiv că nu a suferit nicio leziune.
Ulterior, la data de 15.01.2021, bărbatul de 33 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean Suceava, secția U.P.U. unde a declarat că a fost victima unui accident rutier.
Verificările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


La 15.01.2021, în jurul orelor 14.20, un bărbat de 30 ani, din com. Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul, pe DJ 177A, în interiorul localităţii Frasin, a pătruns pe contrasens acroşând cu partea stânga faţă a autoturismului, autoturismului condus de un bărbat 34 ani, din com. Stulpicani.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două femei de 30 și de 48 de ani, pasagere.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 30 de ani, respectiv negativ pentru bărbatul de 34 de ani.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiuni de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 15.01.2021, ora 18:53, lucrătorii Poliției orașului Broșteni au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Bistriței din oraşul Broşteni, cu direcția Broşteni-Borca, condus de către un bărbat de 66 ani, din oraş Broşteni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,01 mg/litru alcool pur în aerul expirat. A fost condus la UPU Vatra Dornei unde i s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La 15.01.2021, ora 23:06, lucrătorii Poliției orașului Broșteni au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Comunal Cotargasi din oraşul Broşteni, cu direcția Broşteni – Cotargasi și era condus de către un bărbat de 27 ani, din com Borca, judet Neamt.
Întrucât conducătorul auto în cauză emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,19 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Ulterior s-au prelevat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Mai nouă Mai veche