Buletin de presă, 19 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 19.01.2021, în jurul orelor 02.20, un tânăr de 24 ani, din oraș Solca, a condus autoturismul cu post de conducere pe partea dreaptă pe DN 17A, pe raza com. Sucevița, având direcția de deplasare dinspre centrul com. Sucevița spre com. Marginea. În autoturism, în calitate de pasager, ocupând locul din stânga față, se afla un bărbat de 33 ani, din mun. Rădăuți.
Ajungând pe un sector de drum în aliniament, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga, a lovit podețul din fața unui imobil imobilului, apoi poarta de acces și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț și a lovit un indicator rutier.
În urma evenimentului a rezultat avarierea autoturismului și vătămarea corporală a șoferului și pasagerului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, pasagerul fiind testat și el, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acestora li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Peste 250 de sancțiuni aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive

În scopul impunerii unui climat de siguranță rutieră, în perioada 16-17.01.2021, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.
În cadrul acțiunii au fost apliocate 265 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 81430 lei, din care: pentru viteză:155, pentru depăşiri neregulamentare: 24, pentru nefolosirea centurii de siguranţă: 17, pentru alte abateri: 68 și una pentru utilizarea telefonului mobil în timpul mersului.
De asemenea, pentru viteză excesivă și depășiri neregulamentare au fost reținute 63 de permise de conducere.
Totodată, au fost ridicate 8 certificate de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche