Buletin de presă, 20 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

21.640 bucăţi ţigarete confiscate de poliţişti

La 19.01.2021, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, din care 6 mandate pe raza județului Suceava și un mandat pe raza județului Dâmbovița, fiind vizate persoane implicate în traficul cu țigarete de proveniență extracomunitară.
În urma activităților întreprinse, în 5 dintre cele 7 locații percheziționate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 21.640 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității susmenționată, fiind de aproximativ de 14.066 lei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 46 de ani şi a unei femei de 41 de ani, aceşia fiind introduşi în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Dosar penal la regimul rutier

La 19.01.2021, ora 16.37, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe raza comunei Ipoteşti autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani .
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Mai nouă Mai veche