Buletin de presă, 29 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 28.01.2021 în jurul orelor 10.00 o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D pe raza localității Adâncata, autoutilitara condusă de un bărbat de 54 ani din localitatea Frătăuții Noi, care transporta material lemnos.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma ineventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 54 de ani transporta cantitatea de cantitatea de 2,9 mc cherestea de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art. 19 alin. 1 lit. „b” din Legea 171/2010 cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 2.085 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Dosar penal la regimul rutier

La 28.01.2021, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că, în seara de 06.01.2021 un autoturism a intrat în curtea unui imobil, provocând daune.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Chiliei din municipiul Vatra Dornei, un localnic de 24 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unui imobil, după care a fost proiectat în anexa de depozitare a lemnului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 24 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche