Percheziții la doi dealeri de droguri din Suceava. Unul dintre ei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

La data de 4 ianuarie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a doi inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că în perioada 2016 - 2020, inculpații au distribuit către consumatori droguri de risc și mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv.

La data de 4 ianuarie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava, au efectuat un număr de șase percheziții domiciliare, în urma cărora a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 1,2 kg substanțe cu efect psihoactiv.

Marți, 5 ianuarie, judecătorii Tribunalului Suceava au emis mandat de arestare preventivă pentru inculpatul Bogdan Ioan Pielmuș.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Pielmuș Bogdan Ioan, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive (...) pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.01.2021 până la data de 03.02.2021, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor. 
Mai nouă Mai veche