Situație gravă la Suceava: 2.256 de elevi care nu au avut acces la educație, din lipsă de internet sau dispozitive, vor rămâne cu situațiile școlare neîncheiate pe primul semestru. Dezinteres total din partea Inspectoratului Școlar

Inspectoratul Școlar Județean Suceava nu a recunoscut niciodată până acum că mii de elevi din județul Suceava nu au acces la educație din lipsă de acces la internet sau pentru că nu dețin dispozitive cu care să participe la lecțiile online.

Mai mult, instituția nu a comunicat nimic cu privire la faptul că ar fi făcut minime demersuri pentru identificarea elevilor care sunt privați de accesul la educație și nici că ar fi făcut ceva pentru a-i ajuta pe copiii aflați în astfel de situații.

Lipsa de interes și implicare a instituției a dus la situația ca peste două mii de elevi să rămână fără situațiile școlare încheiate la finalul primului semestru.

„Din cauza dificultăților de participare la activitățile de predare în sistem online, conform centralizărilor de la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava, se estimează că nu li se poate încheia situația școlară pe semestrul I al anului școlar 2020-2021 unui număr de 2256 de elevi, care reprezintă un procent de 2,5% dintr-un total de 89956 de elevi.
Conform prevederilor Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, art. 118, alin. 1, elevii aflați în această situație, declarați amânaţi pe semestrul I, îşi vor încheia situaţia şcolară în primele patru săptămâni de la revenirea la şcoală”
, a transmis IȘJ Suceava printr-un comunicat de presă.

Între timp, Guvernul României a decis să prelungească școala exclusiv online cel puțin până la sfârșitul primului semestru. 
Mai nouă Mai veche