Tânăr cu permis provizoriu britanic, depistat noaptea la volanul unei mașini fără nicio lumină aprinsă, la Dumbrăveni. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

La 30 decembrie 2020, ora 23.40, polițiștii din cadrul Poliției orașului Salcea se deplasau pe DN 29, iar la ieșire din Dumbrăveni spre Suceava au observat circulând din sens opus autovehiculul Mercedes Benz care nu avea în funcțiune niciun sistem de iluminare, condus de către Beniamin I., de 21 ani, din Dumbrăveni.

Tânărului i-au fost solicitate documentele sale și ale autovehiculului, ocazie cu care acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile engleze la data de 11 iunie 2016. Permisul în cauză avea deasupra fotografiei indicativul „L” și înscrisul „PROVISIONAL” precum și denumirea de „Provisional Driving Licence” în partea de sus centru.

S-a procedat la verificarea tânărului în bazele de date ale Poliției Românem ocazie cu care s-a stabilit că nu figurează în evidențe ca fiind posesor al unui permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „încredințarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.
Mai nouă Mai veche