VIDEO Primarul Sucevei va face campanie locală pro-vaccinare împotriva COVID-19

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că are încredere în vaccin şi se va imuniza împotriva COVID-19 după 15 ianuarie, în a doua etapă a campaniei, îndemnând cetăţenii să facă acelaşi lucru pentru a reveni cât mai repede la o stare de normalitate.

„Nu sar peste rând, dar atunci când îmi vine rândul la vaccinare o voi face public. (...) Cu toţii ne dorim să revenim la o stare de normalitate, ori o stare de normalitate poate să vină astăzi numai vaccinându-ne", a spus Lungu.

Totodată, primarul şi-a declarat intenţia de a demara o campanie pro-vaccinare locală în speranţa că vor fi cât mai mulţi suceveni care se vor vaccina.

Potrivit edilului, în municipiul Suceava rata de infectare era „acceptabilă” marţi, de 2,09 la mia de locuitori, dar a subliniat că în perioada sărbătorilor de iarnă s-au făcut mai puţine teste.

Lungu a precizat că, în prezent, municipalitatea este în contact cu autorităţile judeţene şi cele sanitare în vederea asigurării spaţiilor necesare etapei a doua a vaccinării anti-COVID.

Mai nouă Mai veche