Bebeluș care s-a înecat cu lapte matern și a rămas fără funcții vitale, salvat de echipajul de pe ambulanță

Marți, 23 februarie 2021, la ora 22.06, Secția de Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că, un bebeluș cu vârsta de câteva zile, din Vicovu de Jos, nu respiră.

A fost identificată apelanta care a relatat faptul că fetița în vârstă de 2 săptămâni și 4 zile se află în interiorul locuinței împreună cu mama sa și nu prezintă semne vitale.

La scurt timp, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care a acordat îngrijiri medicale bebelușului, moment în care acesta și-a recăpătat funcțiile vitale. Bebelușul a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, fiind diagnosticat cu „obstrucția căii aeriene superioare cu lapte matern”.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că mama alăpta bebelușul, moment în care a observat faptul că aceasta nu respiră și nu are nici o reacție adversă. În acel moment a început să sufle asupra minorei, însă aceasta nu reacționa pozitiv, motiv pentru care a solicitat la fața locului intervenția unui echipaj medical. Pe corpul minorei nu au fost identificate leziuni vizibile de violență.

În prezent minora se află sub supraveghere medicală la Spitalul Municipal Rădăuți.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare din culpă”.
Mai nouă Mai veche